KIG PÅ KVINDERNE OMKRING DIG

DE MAGISKE ØJEBLIKKE

Netop hjemvendt fra Rom er jeg fuldstændig tanket op på oplevelser, kærlighed og optur over livet. Italien har siden mit første besøg som 3-årig altid været min favorit, og hver gang jeg er tilbage, kommer jeg hjem med en endnu større fascination end gangen før.

Jeg er stadig ved at fordøje alle oplevelserne, og glæder mig til at komme med fif og inspiration, som du kan drømme dig væk i. Men i den her omgang bliver det ikke til et klassisk rejse-indlæg. I stedet tager indlægget udgangspunkt i den magi, jeg oplevede i Rom, og som i den grad understøtter citatet ”At rejse er at leve”. Det fascinerer mig, hvordan man på en rejse kan mærke livet på en helt anden måde, og hvordan hverdagen derhjemme, sættes i perspektiv. Mon ikke det kan lade sig gøre, at få samme følelse herhjemme?

Skærmbillede 2016-09-28 kl. 19.44.49
OPDAGELSER

De fem dage i Rom var berigende på flere punkter. Kufferten blev fyldt med italienske kvalitetsprodukter (støvler….. og en del andre ting ;)), maven fyldt med sublim mad og øjnene forkælet med smukke linjer og strukturer i den flotte arkitektur.

Men vigtigst af alt var det berigende, at gå på opdagelse. Lade kortet ligge derhjemme (har godt nok et kort med på billedet nedenfor… Men brugte det næsten ikke! ;)) og ikke kigge så meget på uret. Bare vandre rundt. På hver en lille gade er der små unikke forretninger og spisesteder, og de fleste hjørner du drejer om, rummer nye overraskelser, i form af store flotte bygninger eller hyggelige kroge. For mig er det lige præcis der magien opstår; Når man fornemmer, sanser og lader sig forelske. Når man er opmærksom og lader sig drage af kulturen og de fantastiske oplevelser den gemmer på. Ser på den med åbne øjne og anerkender den, for det den er.

”(…) one of the first things you learn when you travel is that no where is magical unless you can bring the right eyes to it.” 
Pico Iyer i TED-talken ‘The art of stillness’

Skærmbillede 2016-09-28 kl. 19.28.36

Lige dèr, når vi rejser, ved vi godt, at livet og verden skal opleves – men også at det kræver, er at vi giver os selv fri. At vi slipper tøjlerne og finder os i, at hverken trænings-rutiner, madplaner og e-mail holdes ved lige. Og det vi kommer hjem med, når vi rigtig lader os forføre, er vel egentlig følelsen af at have levet..?

”(…)nothing is so luxurious as paying attention”

Pico Iyer i TED-talken ‘The art of stillness’

Ofte glemmer vi os selv i hverdagen. Vi stopper med at være opmærksomme. På os selv og på hinanden. Vi glemmer tilstedeværelsen og går mere op i, hvad der tikker ind på mobilen, end rent faktisk at kigge op, og opleve livet og verden. Jeg tror på, at den lykke vi oplever når vi rejser, findes herhjemme – også i hverdagen. Men det kræver at vi giver os selv fri. Om ikke en feriedag, så bare et par minutter i løbet af dagen, hvor man stopper op og tænker lidt  over hvor man er, og hvor man skal hen. Bemærke dagens små glæder og smiler lidt over lidt 🙂

Jeg har ikke selv lært det hele endnu. Smile, det er jeg rigtig god til. Men det der med at tage små pauser…  Det er jeg god til i perioder. Mon ikke jeg får helt styr på det på et tidspunkt… 😉

MAGIEN FINDER DU HER

Jeg tænkte flere gange på ordet ’magi’ da vi vandrede rundt i Roms gader. Ikke magi, som en tryllekunstner ville bruge, men den magi, der tryllebinder og forundrer. For mig var turen en magisk oplevelse, der har sat sine spor.

Efterfølgende hørte jeg TED-talken med Pico Iyer herhjemme, og han bruger også ordet magi, om det at rejse. Han er en berejst herre, der gennem manges års eventyr har fundet ud af, at stilhed, og det ikke at lave noget, faktisk kan være en endnu større gave, end at drage på ferie. Så har du brug for at få lidt ro på, så stik et par høretelefoner i ørene, og slap af til Pico’s behagelige stemme. TED-talken kan virkelig anbefales, og du kan høre den lige her.

 

Skærmbillede 2016-09-28 kl. 19.25.33

#THEHAPPYLIFEREVOLUTION

Følg med på facebook (@thehappyliferevolution) og Instagram (@ida_moldrup)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KIG PÅ KVINDERNE OMKRING DIG