ER DU OGSÅ 'BLACK & BASIC' TYPEN?

DE ORD, DU HAR BRUG FOR AT HØRE

Du er med stor sandsynlighed en præstations-warrior, der konstant søger mere, er en smule forvirret over livets mange muligheder og egentlig ikke er særlig god til at slappe af og bare acceptere dig selv, der hvor du er lige nu. På denne smukke forårs-lørdag, er det tid til noget kærlighed til DIG. Læs med herunder – nogle ting kan bare ikke siges meget bedre… <3

skaermbillede-2017-03-11-kl-15-44-47

‘Vor tid gør det svært for os at have medfølelse med os selv. Vi bruger så meget af vores liv på at klatre op ad præstationspyramiden, hvor vi konstant bliver vurderet og bedømt og ofte skønnes ikke at slå til. Vi internaliserer kritiske stemmer fra forældre, lærere og samfundet i øvrigt. Som følge heraf har folk ofte ikke særlig megen medfølelse med sig selv. Folk hviler ikke, når de er trætte og forsømmer deres basale behov for søvn, mad og motion, fordi de kører sig selv hårdere og hårdere. Som Dalai Lama sagde, så behandler de sig selv, som  om de er en del af maskinen. Folk føler sig ofte angste og deprimerede, fordi de forventer, at de skal have mere, være mere og opnå mere. Selv når mennesker har succes, og har held med alt det, de stræber efter, føler de sig ofte som en fiasko eller bedrager, som om de bare venter på at falde af karrusellen’
S. 246, Glædens Bog

WHAT TO DO?

‘Når vi behandler os selv med medfølelse, accepterer vi, at der er dele af vores personlighed, som vi måske ikke er tilfrede med, men vi nedgør ikke os selv, når vi forsøger at gøre noget ved dem. Når vi befinder os i en vanskelig periode, er vi omsorgsfulde og overbærende over for os selv, som vi ville være over for en ven eller slægtning. Når vi på en eller anden måde føler os utilstrækkelige, minder vi os selv om, at alle mennesker har disse følelser eller begrænsninger. Når vi har det hårdt, erkender vi, at alle mennesker møder lignende udfordringer. Og til sidst: Når vi føler os nedslåede, forsøger vi at erkende, disse følelser med nysgerrighed og accept  i stedet for afvisning og selvbebrejdelse.
s. 247, Glædens Bog

Du kan læse meget mere i Glædens Bog af Dalai Lama, Desmond Tutu og Douglas Abrams – en bog som jeg muligvis vil betegne som min nye favorit. Den gør kun gode ting for dig. Du kan bl.a. købe den her.

 

Indlægget er ikke sponsoreret

 

God lørdag til Jer alle!

Ida

#THEHAPPYLIFEREVOLUTION

 

Følg også med på

Facebook.com/thehappyliferevolution

Instagram.com/ida_moldrup

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ER DU OGSÅ 'BLACK & BASIC' TYPEN?