VORES ARBEJDE SKAL GIVE MENING

DEN MODERNE SKRIFTESTOL

NYHED! VIL DU LYTTE TIL INDLÆGGET? SÅ TRYK PLAY HER: 


I går skrev jeg et indlæg, der handlede om vores meningssøgende adfærd. At vi hele tiden søger mening i vores liv og arbejdsliv, og hvis noget ikke giver umiddelbart dybere mening, så føler vi behov for at ændre noget eller tilføje noget, i stedet for bare at lade tingene være som de er. Du kan læse indlægget her.

Et af punkerne under titlen ‘Hvad er det vi mangler i vores liv?’ er religion, og det faktum, at vi ikke længere bruger religionen og kirken i samme udstrækning som førhen. Men den var jo netop et sted, hvor man tidligere gik hen, for at finde mening.

skriftestol

I morges blev jeg bekræftet i den idè. I Go’ Morgen Danmark viste de et indslag, der handlede om, at portalen www.sjælesorg.nu oplever stigende efterspørgsel. Og dette er netop et sted, hvor man kan anonymt og online kan komme i kontakt med en præst:

“Sjælesorg betyder omsorg for sjælen. Sjælesorg er en gratis fortrolig samtale med en præst.
På sjælesorg.nu kan du chatte over nettet med en præst om eksistentielle temaer, tab, sorg, mobning, kærlighed, om tvivl og tro. Eller om brud efter skilsmisse, ensomhed, præstations- og eksamensangst eller følelsen af ikke at være god nok eller svære personlige valg.
Sjælesorg er omsorg for sjælen, og det er en mulighed for at chatte med et andet menneske om lige præcis det, som du går og tumler med. Præsten er en erfaren samtalepartner, et medmenneske som lytter, trøster og tager dig alvorligt.
Du behøver ikke være medlem af folkekirken, kristen, eller tro på Gud for at tale med en præst.”

Fra www.sjælesorg.nu.

EN VIRTUEL SKRIFTESTOL
Jeg kan ikke lade være med at drage paralleller til girltalk.dk, hvor jeg er frivillig chatrådgiver. Her opfylder vi i bund og grund samme funktion. Girltalk.dk henvender sig bare mere specifikt til piger i alderen 12-24 år. Derudover er der den forskel, at os der sidder der, ikke er præster. Vi er ganske almindelige, omsorgfulde piger, der tilbyder en skulder af græde ved eller en slags storesøster eller veninde, der står klar til dømningsfrit at lytte og tage imod, hvad end der måtte ligge den anonyme bruger på sinde. Alt er velkomment.

Så hvis nu vi antager, at den er god nok, den der med, at vi har et tomrum der hvor kirken tidligere var i os… Mon så man kan konstatere, at steder som sjælesorg.nu og girltalk.dk er en slags moderne, virtuel skriftestol? Er det i fremtiden her vi kommer hen, altså et sted online, for at finde mening? De, der ikke er vokset op med telefonen som den forlængede arm vil nok mene, at der nu nok vil mangle noget nærhed. Men måske er det ikke det samme der gør sig gældende for de, der er født ind i den digitale verden?

Unge ser ikke skærmen som et filter eller en barriere for nærhed. Tværtimod er det en frihed ikke at være direkte konfronteret med for eksempel en lærer, en forælder eller en socialrådgiver. Samtidig har den unge også hånden på styrepinden, når det gælder tidspunkt, varighed og indhold af samtalen.
‘Digital Trivsel – en antologi om børn og unges onlineliv’, Per Straarup Søndergaard (red.)

Interessant, at vi i fremtiden måske slet ikke har samme behov for fysisk nærhed…

THEREV.DK
I samme vending kan jeg offentliggøre, at bloggen her inden længe kommer til at skifte nav til therev.dk. En beslutning jeg tog omkring nytår, men som faktisk var baseret på ovenstående tanker. At det her skal være et sted, der udgør blog-universets ‘præst’ eller ‘kirke’ (the rev = the revenant, altså ‘præsten’). Det lyder højhelligt og som om jeg sætter mig selv på en piedestal som Jeres alle sammens frelser… Sådan skal det altså IKKE forstås 🙂 Jeg kunne bare godt tænke mig, at bloggen her fungerer som en slags moderne samlingsenhed, ligesom kirken var for ikke mange år tilbage. Et sted der er med til at give perspektiv, håb, tro og lyst til livet.  Et sted, der handler om mennesker og ikke om ting. Et sted du kan være, lige som du her.
Desuden hedder bloggen jo #THEHAPPYLIFEREVOLUTION nu, og det synes jeg er lidt langt.

Derfor endte jeg med: www.therev.dk. Skal nok lige give lyd, inden  bloggen endelig skifter domæne.

 

Ida

#THEHAPPYLIFEREVOLUTION

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VORES ARBEJDE SKAL GIVE MENING