#MINDBOOST (W9.2016)

DU SKAL VÆRE UPERFEKT – TØR DU?

Drenge bliver opdraget til at være modige, mens piger bliver opdraget til at være pæne og ordentlige. Ifølge Reshma Saujani, en vaskeægte #GIRLBOSS, har det langt større konsekvenser i vores hverdag, end man måske lige skulle gå og tro.

Reshma Saujani nævner eksemplet med, at man ikke tør række hånden op, fordi man er bange for at stille et dumt spørgsmål. I samme liga kommer jeg med det samme til at tænke på diverse fester og byture, hvor spørgsmålet “Hvad tager du på?!” er mere reglen end undtagelsen. Fordi vi er bange for at stå ud. Fordi vi er bange for ikke at være perfekte (læs: passe ind) i den givne sammenhæng.

Skærmbillede 2016-03-07 kl. 22.19.55

Klik på billedet for at høre TED-talken med Reshma Saujani (12 min.)

Men én ting er den sociale sammenhæng – noget andet er den bremseklods, det kan blive for vores fremtid. I TED-talken nævner Reshma et studie, der viser, at mænd søger jobs, hvor de i gennemsnit opfylder 65% af kravene i job-opslaget. Kvinder, derimod, nærmer sig gennemsnitligt 100%! Vi tør ikke søge jobs, som vi ikke er helt perfekte til. Det faktum kender jeg fra mig selv, og jeg har hørt det fra nærmest alle mine veninder. Vi tror ikke nok på os selv!

Så jeg, jeg må desværre nok indrømme, at jeg et godt stykke af vejen er  er offer for ‘the socialization of perfection’. Jeg prøver også lidt for mange gange, at proppe lidt for meget i min kalender, fordi jeg har en idè om, at jeg skal nå alt og alle, for at folk omkring mig er tilfredse med min tilstedeværelse i deres liv. Og jeg elsker dem jo. Så der er intet jeg hellere vil end at være der. Men det bliver bare hurtigt et spørgsmål om, at jeg stræber efter at være den perfekte veninde, den perfekte datter, det perfekte barnebarn eller den perfekte kollega. Har svært ved ordene “Det kan jeg ikke”. Med det sagt, så gør jeg en dyd ud af, at være hende, der som den eneste i en stor venindeflok ikke tager en sort kjole på til en fødselsdag. Og jeg har kastet mig ud i det hersens blogging-fænomen med begge ben, uden at vide om jeg kan bunde… 🙂

Er du modig nok til at være uperfekt? Har du kastet dig ud i noget, der krævede at du ‘didn’t give a damn’, at du ikke bekymrede dig om at være perfekt – eller lever du helt eller delvist i din perfekte, men muligvis lidt uperfekte, verden?

“Learn to keep trying! Do not defer you dreams. Be comfortable with imperfection.”
Reshma Saujani

Synes du emnet er interessant og vækker det måske noget i en modig(ere) dig? Så kan jeg på det varmeste anbefale at bruge 12 minutter på TED-talken ‘TEACH GIRLS BRAVERY, NOT PERFECTION’ af Reshma Saujani. Hun har startet non-profit organisationen ‘Girls who Code’ (www.girlswhocode.com). 

Skærmbillede 2016-03-07 kl. 22.47.09

Tribu Hostel, Isla Holbox, Mexico

#THEHAPPYLIFEREVOLUTION

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#MINDBOOST (W9.2016)