'GODT VALGT' PENGENE

En rookie på børsmarkedet

Yes, yes, YES!!!! Jeg er helt oppe og flyve. Efter lang tids tøven har jeg nu ENDELIG fået taget hul på, at investere i aktier. Det føles helt vildt godt. Min krop er fyldt med følelsen af sejr. For ærlig talt… Da jeg startede med at kigge på alt det her, så vidste jeg godt og vel ingenting om det.

skaermbillede-2018-03-25-kl-22-12-08

Men min filosofi er, heldigvis, at i stedet for at konstatere ‘sådan noget kan jeg ikke finde ud af’, så må man tage hul på boblen og starte på det niveau, man nu engang er. Alting starter et sted. Og lige så stille får man bygget mere og mere på sin viden. Uden nødvendigvis at forcere det. Give det tid til at modne sig i en og pludselig står man i en position, hvor man faktisk har lært det, der ikke føltes muligt. 

Jeg er IKKE ekspert. Og jeg ved ikke vildt meget om det endnu. Men jeg har tilegnet mig en basisviden, og med den som fundament har jeg nu kunne kaste mig ud i eventyret. Hørte for ikke så længe en podcast, hvor Helen Sørensen fra Kvindeøkonomien påpegede en af forskellene på mænd og kvinder i forhold til investeringer. Mænd tør godt kaste sig ud i noget, de ikke ved alt om, og har det fint me dat lære undervejs og fejle. Kvinder, derimod, har det bedst hvis der er styr på alting og man føler sig tryg i det, man begiver sig ud i. Det er rimelig groft tegnet op. (Du kan høre Ladies:Talk Podcasten her. Afnittet hedder ‘#9 – Helen Sørensen om investeringer‘).  Men sådan overall, så kan jeg da godt se en del situationer, hvor jeg har været vidne til denne forskel. F.eks. i skolen. Der er altid de der drenge, der nærmest ikke læser op til eksamen og alligevel går ind og får et 10-tal. Eller, som nævnt her, sådan noget som at investere i aktier og obligationer. Det er virkelig mandsdomineret, men helt ærligt, så tror jeg mange af dem også er startet et sted, hvor de ikke vidste særlig meget – men alligevel har de kastet sig ud i det.

skaermbillede-2018-03-25-kl-22-04-33

Det er selvfølgelig også beundringsværdigt, at man går op i at være fagligt stærk og kompetent. Men i nogle tilfælde kunne det måske gavne os kvinder, at slippe lidt af den der trang til at skulle vide ALT.

Jeg har i hvert fald ladet mig inspirere, og i dag, der trykkede jeg på ‘handels-knappen’ og købte mine allerførste aktier. Om det var til en god pris? Who knows… Hvad der sker i fremtiden? Nobody knows… Og skulle jeg fejle, ja så har jeg ikke det store at miste. Er jo ikke ligefrem fordi, at jeg starter ud med at investere millioner… Nej, mine første aktier, dem fik jeg 4 stk af for en pris på ca. 1200kr. Nu er de mine, indtil jeg beslutter at sælge dem igen. Spændende!

Kunne I tænke Jer en oversigt over, hvordan man kan komme i gang – også hvis man er HELT nybegynder…? For så tror jeg, at jeg vil lave et indlæg over de steder, hvor jeg har fået min basisviden fra 🙂 Kommenter gerne opslaget eller på facebook og instagram.

Ida

2 kommentarer

  • Årh, jeg vil så gerne spille med på aktiemarkedet – men har ikke rigtigt kunnet finde plads og orden i hvordan og hvorledes. Et indlæg om hvordan du fandt relevant information og din proces ville være så værdsat!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

'GODT VALGT' PENGENE