HJÆLP EN BLIND MED AT SE

ENSIDIG SNAK OM BIKINI-KROPPEN

Den anden dag havde Go’ Morgen Danmark bikini-kroppen oppe og vende, og i sommerens udgaver af diverse kvinde-magasiner, er det store emne, at en krop er en bikinikrop, uanset hvordan den ser ud. Jeg er absolut enig! Og snakken omkring kvinder, kroppe, selvtillid osv. er meget vigtig. Lad mig understrege det. Respekt til alle dem, der slår et slag for den kamp!

Jeg synes bare det bliver lidt ensidigt, til tider. Altså, snakken om kroppen. Den er omdrejningspunktet – hver gang – når der er tale om at have det godt med sig selv. Men… Er det hele tiden det, at snakke om den, der er løsningen på kvinders manglende selvtillid?

bikinikrop


HVORFOR ER VI SÅ KEDE AF VORES KROPPE?

Synes det er interessant at tænke på, at vi, som lever i en så velfungerende og udviklet del af verden, er nogle af dem, der har aller flest psykiske lidelser. Depressioner, angst, spiseforstyrrelser, stress… listen er lang. Tilsyneladende er RIGTIG mange kvinder utilfredse med selv selv og deres kroppe. På trods af, at vi er nogle af dem der har aller mest og burde være de gladeste – det er jo også det statistikkerne fortæller os. Men det virker nu alligevel til, at noget står i vejen for vores lykke. Her kommer mit bud på, hvad det kan være:

Det lyder muligvis som et surt opstød – det er det ikke – men selvcentrering og forkælelse, er nok nogle af de ord, der er relevante i sammenhængen. Vi har rigtig svært ved at se ud over vores lille næsetip; eller, længere end vores eget selfie- og SoMe univers. Hvis nu vi havde fokus på en masse andet end os selv, som fx. nærværet, kærligheden, de dybe relationer, miljøet, menneskerne omkring os, at blive klogere hver dag – om det så er på sundhed, make-up, mode, viden –  mon så ikke, at de små skønhedsfejl i vores liv, ville fylde en del mindre, i det fulde perspektiv? Jeg mener: kunne en vej ud af vores dårlige selvtillid og alle de psykiske problemer, måske være, at fokusere lidt mere, på noget andet end os selv – og vores krop? Skabe et større perspektiv? 

SUNDHEDEN ER VIGTIG 

Det er skam vigtigt vi passer på os selv, og derfor er trænings-, kost- og sundhedsbølgen i det hele taget, jo en god ting! Jeg går selv meget op i sund kost, træning, velvære osv. Men det er bare som om, at alt hvad der bliver populært, handler mere – nærmest udelukkende – om udseende og materialistiske ting, end det handler om at blive gladere, roligere, klogere og stærkere som menneske. Fx det blog-land, som jeg selv er en del af nu. Det handler rigtig meget om det ydre. Og om ting. Og når det handler om det indre, så er det oftest med udgangspunkt i kroppen. Lær at elske din krop. Lær at acceptere din krop, som den er. Tag rød læbestift på og bliv glad. Mange poster billeder af deres kroppe, i èt væk – ofte for enten at vise deres lækre side, eller for at understrege en pointe. Jeg synes generelt kroppen er for stort et omdrejningspunkt, i al vores dialog… Hvorfor jeg heller ikke selv, lægger særlig mange billeder op af min krop. I dag er en undtagelse.

Personligt finder jeg stor værdi i, at lytte til inspirerende podcasts, læse ting, der gør mig klogere og ikke mindst engagere mig i frivilligt arbejde. Jeg er faktisk ikke særlig opdateret på, hvad den seneste nye it-ting er, for jeg vil ikke lade min lykke afhænge af, om jeg har lige akkurat dèn rigtige ting. Ligesom jeg heller ikke vil lade mig snyde af det perfekte IG univers. For det er jo, i sidste ende, faktisk ikke spor vigtigt at være derinde, og følge med i det hele. Især ikke, hvis du ikke har det godt med dig selv. I så fald bliver det nærmere et omdrejningspunkt for en masse sammenligning, utilfredshed over eget liv og frustration over, at man ikke er lige så kendt eller smuk eller cool eller dygtig, som dem man følger. Eller har den rigtige bikinikrop… Der er langt bedre ting, at bruge sin tid på! Og når man er glad for sig selv – fordi man har arbejdet med sig selv  – så tror jeg på, at de sociale medier et langt sjovere sted at være. Fordi man kan tage afstand og fordi man har perspektiv.

Jeg har mange tanker omkring emnet, og kunne blive ved og ved. Men essensen er, at det jeg tror på er vigtigt er, at man rykker sig. At man bliver bedre. At man bliver dygtigere til at være i- og leve sit liv. For jo stærkere man bliver indeni og jo mere man fokuserer på større og vigtigere ting i den virkelige verden – desto mindre fylder ens forholdsvis små problemer. Og hvad der faktisk er sket i mit tilfælde er, at min styrkede personlighed og indre glæde, i sidste ende smitter af på, hvordan jeg lever mit liv; et sundt og aktivt liv, hvor jeg har det rigtig godt og er fyldt med overskud! Fordi jeg er blevet klogere og fordi jeg i takt med opbyggelsen af et stærkt indre, får udvidet mit perspektiv, og pludselig er mange af de små hverdagsproblemer jo ikke spor vigtige eller værd at bruge tid på. Det har også smittet af på mit syn, på mig selv. Jeg går op i at passe på kroppen, men det bliver gjort mere af kærlighed, end af pligt. Og hvis jeg ser noget på mig selv som jeg er utilfreds med, så fylder det ikke hele min verden. Det må det ikke. Og det kommer det ikke til. For jeg ved godt nu, at ingenting skal være helt perfekt.

HVAD TÆNKER DU?

For at runde af, så vil jeg gerne lige give en kompliment igen, til alle dem der gør et stykke arbejde at andre skal få det bedre med deres krop. Det er vigtigt uanset. Mine tanker går bare på, at der kan være flere sider af sagen… Er I enige? Lad mig gerne høre, hvad du tænker!

Ida
#THEHAPPYLIFEREVOLUTION

Følg med på

facebook.com/thehappyliferevolution
instagram.com/ida_moldrup

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HJÆLP EN BLIND MED AT SE