DIT NYE VELVÆRE-BOOST?

FANG LYKKEN I EN TURBULENT VERDEN

Det kan være rigtig svært, at gennemskue livet en gang i mellem. Svært at finde sin plads, finde ro og finde lykke. Lykken er jo en individuel ting, men alligevel lader vi os påvirke så meget af vores omgivelser, og vi bliver forvirrede over os selv, hvad vi er, hvad vi står for, og hvor vi skal hen. Kender du det?

Jeg er gået i gang med ‘Glædens bog‘, som er en titel der i udgangspunktet kan lyde en smule corny og pladder-romantisk. Ikke desto mindre, så er jeg nu kun 53 sider inde, og jeg kan ikke vente længere, med at dele nogle af alle de vise ord med Jer.

skaermbillede-2017-01-03-kl-21-23-25

 

Det er nok lidt tidligt, at give en anbefaling, men jeg vil alligevel vove at påstå, at de 53 sider har givet mig mere end mange andre hele bøger. For det her er ikke en gang overdreven postitiv psykolog, men en velfunderet og velerfaret samling af livsnoter. Dn er faktisk også let og humoristisk. Ikke tung og filosofisk.

Jeg vil ikke forklare så meget mere om bogen endnu, men bare lade Jer læse nogle af de inspirerende ord fra ‘Glædens Bog’, skrevet af Douglas Abrams under hans 1 uge lange møde med Dalai Lama og Desmond Tutu; to garvede herrer og venner – og to af vor tids mest inspirerende åndelige ledere. Mødet var sat op med formålet om, at udforske glædens væsen, og finde ud af. hvordan man kan forvandle glæden fra en kortvarig tilstand til et varigt karaktertræk. På forsiden står der: ‘Fang lykken i en turbulent verden’.

 

Dalai Lama og Desmond Tutu. Foto: Kristeligt Dagblads Forlag

 

Læs med, tyg lidt på ordene, lad dig inspirere og køb bogen, hvis det er noget for dig (Den kan bl.a. købes her): 

 

Vi skaber selv det meste af vores lidelse, så det skulle være logisk, at vi også har evnen til at skabe mere glæde. Det afhænger simpelthen af de holdninger, perspektiver og de reaktioner, som vi møder situationerne med, og af vores forhold til andre mennesker.”
S. 24, Glædens Bog

 

Den ultimative kilde til lykke findes inde i os. Det er ikke penge, ikke magt, ikke status. (…) Ikke noget ydre man kan opnå, kan bringe virkelig indre glæde. Vi må vende blikket indad.
S. 24, Glædens Bog

 

Mens der selvfølgelig stadigvæk er mange fattige mennesker, der ikke har tilstrækkelig føde, er verden nu generelt set højt udviklet. Problemet er, at vores verden og vores uddannelse fortsat fokuserer ensidigt på ydre materialistiske værdier. Vi er ikke nær nok optaget af vores indre værdier. De, der vokser op med denne form for uddannelse, lever et materialistisk liv, og til sidst bliver hele samfundet materialistisk. Men en sådan kultur kan ikke takle vores menneskelige problemer. (…) Materialistiske værdier kan ikke give os fred i sindet. Vi har virkelig brug for at fokusere på vores indre værdier, på vores sande menneskelighed.
S. 39-40, Glædens Bog

 

Som et af de syv milliarder mennesker tror jeg, at alle har et ansvar for at udvikle en lykkeligere verden. I sidste instans drejer det sig om at have større omsorg for andres velfærd. Det er med andre ord venlighed og medfølelse, der mangler.
S.40, Glædens Bog

 

“‘Jeg beklager, at måtte sige (…) at det, at vi oplever mere glæde, redder os ikke fra trængsler og hjertesorg. Faktisk kommer vi måske lettere til at græde, men vi vil også lettere komme til at le. Måske er vi bare mere levenede.
S. 22, Glædens Bog

 

Jeg tror på, at det er givende konstant at lære, og skabe sig et perspektiv, i den verden vi lever i – i den lille boble, som vi bor i, her i Danmark.  Verden er større en vores lille social media feed og lykken findes (heller) ikke derinde.

 

Indlægget er ikke sponsoreret. 

 

Hav en dejlig aften <3

Ida
#THEHAPPYLIFREVOLUTION

 

Følg også med på

Facebook: facebook.com/thehappyliferevolution
Instagram: instagram.com/ida_moldrup

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIT NYE VELVÆRE-BOOST?