KARRIEREKVINDEN I 'MOR'-KASSEN

FOKUSER PÅ ANDRE END DIG SELV

Frivilligt arbejde? Tja, intentionen er jo god, og lysten er der måske. Men uanset, så er der jo så meget andet på programmet… Hvordan skal det nogensinde kunne lade sig gøre, at tilbyde andre, bare en lille bid af det, som der i forvejen er så lidt af; tid?! Og så endda uden at få noget for det. Nej, det går ikke.

Men jo. Det gør det faktisk. Og her vil jeg fortælle dig:

HVORFOR

Man bliver glad af at hjælpe andre. Helt fra naturens side. Det giver en dejlig følelse i kroppen. Man føler sig værdsat for sit bidrag og man får lov, at gøre en forskel – det er med til at give livet så meget mening!

Frivilligt arbejde får ens egne hverdagsproblemer til at synes mindre, når man står over for et medmenneske, der oprigtigt og inderligt har brug for ens hjælp. For der er nogen, der har det værre end dig, og det giver perspektiv til dit liv. Du bliver mere taknemmelig for det liv, du har, og måske du endda vil komme til at se mere optimisk på livet i sin helhed. Gå mindre op i ting, der ikke bør tage så meget glæde fra dig.

Derudover møder man en masse fantastiske mennesker, med hjertet på rette sted; de andre frivillige. Rent socialt, er det forfriskende, at møde mennesker, der på tværs af aldre og livssituationer, finder mening i noget sammen, der er dybere.

alisa-anton-140247

Desuden styrker det ens sociale kompetencer, for det kræver mod at kaste sig ud i nye eventyr, helt på egen hånd. Eventyr, som du har valgt. Du møder op, og med det samme er du i kontakt med nye mennesker. Rigtig kontakt. Den slags, hvor du skal snakke. Ikke i kontakt gennem mobil eller computer. Du bliver del af et fælles projekt, som kan blomstre på mange måder for dig, såvel som dem I hjælper.

Det handler ikke om, at man skal redde hele verden. Det kan man ikke, og det er vigtigt at være bevidst omkring, for så bliver det utilfredsstillende. Man kan ikke løse flygtningekrisen alene, eller sørge for, at der aldrig er nogen, der er ensomme. Men man kan starte med at hjælpe bare èn. Eller måske en større sag, der berører flere mennesker. Det er ikke det, der er det afgørende. Al hjælp, er vigtig hjælp.

ANERKENDELSE AF EGEN SITUATION

For mig er frivilligt arbejde en del af den anerkendelse, at jeg lever et liv, hvor jeg har det rigtig godt. Mine problemer er ikke rigtige, alvorlige problemer. Jeg har tag over hovedet, penge på kontoen og mennesker rundt om mig, som elsker mig. Om min rumpe er for stor eller min skosamling for lille – det er ikke det, der skal definere, hvorvidt jeg har det godt eller ej.

Desværre forholder det sig lige akkurat sådan, for rigtig mange. Piger og kvinder kæmper med sig selv, for at have det godt i en verden, der stiller mange krav. Men det, jeg prøver at sige, er: Tænk lige over det… Hvad er dine problemer? Jeg siger ikke, at det ikke er vigtige og reelle problemer. Det er det. Men måske kunne du komme et stykke vej, ved at fokusere på nogle andre mennesker – om ikke andet prøve det af – og se om det kan give dig et større perspektiv og en dybere bevidsthed omkring, hvilket liv du har, og hvad du bør fokusere på, for at du bliver glad… Finde en taknemmelighed i det, der er, i stedet for hele tiden at søge efter noget andet, end det du har.

‘FRIVILLIGT ARBEJDE HÆNGER SAMMEN MED LYKKE’

I en artikel på videnskab.dk står der:

Veenhoven er leder af forskningsdatabasen The World Database of Happiness. Databasen indeholder statistisk materiale og en stor mængde forskningslitteratur om lykke.

På individniveau er lykke og frivilligt arbejde direkte forbundet. Spørgsmålet er, om folk bliver lykkeligere af at arbejde som frivillige, eller om lykkelige mennesker er mere tilbøjelige til at bruge deres tid på andre.

Ifølge Veenhoven er begge påstande sande.

(…)

Nogle studier tyder også på, at frivillige er mere tillidsfulde og selvsikre end andre mennesker.

»Lykke gør folk mere aktive og sociale, åbne og tillidsfulde. Mange har forpligtelser i form af job og familie, men de arbejder alligevel frivilligt, fordi de er så aktive.«

»De tilbringer mindre tid med grublerier over egen elendighed og er mere optimistiske og kan derfor bruge deres energi mere effektivt,« siger professor Ruut Veenhoven.

I mine ører er det totalt win-win, at kaste sig ud i frivilligt arbejde. Det betyder muligvis, at du må prioritere anderledes i dit liv. Men er ovenstående ikke bevis nok på, at det er det værd?

FIND UD AF, HVAD DU BRÆNDER FOR

Man kan være frivillig på mange måder, og netop fordi du ikke får noget for det, er der mange muligheder for at præge dit frivillige arbejde. Jeg er netop gået på barsel fra girltalk.dk, som er en anonym chatrådgivning for unge piger. Her sad jeg og mit hold, bestående af 4 søde, dejlige og intelligente piger, ca. 3 gange om måneden og hjalp piger i alderen 12-24 år med alverdens problemer. Derudover var vi også til en række spændende undervisninger og supervisioner (yes, man lærer også en hel del af at være frivilling! Endnu et plus.).

unknown

 

Nyeste ‘skud’ på stammen for mig, er projektet Blossom Project, som er ret nyt i Danmark. Jeg har lige været til møde i dag med Tine Christensen, der er stifter af projektet, og det ser ud til, at vi skal lave nogle spændende ting fremadrettet. Mere om det, den kommende tid!

 

skaermbillede-2017-07-10-kl-22-34-48

Måske er det helt andre ting, der interesserer dig. Det kan være du vil hjælpe børn, dyr, handicappede, ældre, flygtninge, spiseforstyrrede etc. Find det, der rører noget i dig. Det er dèt du skal bruge din tid på <3

Jeg håber du har mod på at kaste dig ud i frivilligt arbejde! For din egen skyld, og for dem, der har brug for din hjælp.

 

Ida 
#THEHAPPYLIFEREVOLUTION

 

Følg også med på

facebook.com/thehappyliferevolution

instagram.com/ida_moldrup

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KARRIEREKVINDEN I 'MOR'-KASSEN