DE ORD, DU HAR BRUG FOR AT HØRE

FRIVILLIGT ARBEJDE ROCKS!

Enig. Det er svært at finde tid til. Der er jo i forvejen så mange ting, man gerne vil!

Jeg er selv en travl kvinde. Jeg har et fuldtidsjob hos Kari Traa – som jeg elsker og i øvrigt gerne bruger mere end 37 timer på, når det er nødvendigt. Jeg har en blog. Jeg træner. Jeg plejer mine veninder. Familie. Kæreste. Kærestes datter. Jeg læser bøger. Rejser. Går til dans. Udvikler kompetencer. Gør rent. Vasker tøj. Alt det, man nu engang gør. Og ja, så har jeg faktisk også fundet tid til et frivilligt socialt arbejde. Det kan godt lade sig gøre! Selvom det måske virker usandsynligt… 🙂 Men det handler om prioritering og strukturering af  tid. Og på trods af de mange ting jeg har gang i, så er det for mig ikke blevet endnu en stressende ting, der bimler og bamler i kalenderen, og som jeg føler står i vejen for alt det jeg gerne vil. Tvært imod.

HVORFOR DU BØR KASTE DIG UD I FRIVILLIGT ARBEJDE – også selvom det gnaver på din dyrebare tid:

Det at føle man hjælper nogen… At der er nogen, der har brug for en. Det giver livet formål. Livet kommer til at handle om noget større end en selv, og de problemer, som man går og bryder sit hoved med. Den frustration man bærer rundt på, reduceres. Alting sættes i perspektiv.

Man bruger sin generøsitet og medfølelse. To værdier, der ikke er særlig meget i spil i dag, fordi vi lever inde i vores egne individuelle verdener, med fokus på primært én ting: os selv. Mit liv, min karriere, min personlighed, min lykke, min succes. Men så snart du indvilger i at give ud af dig selv – så får du ti gange igen.

Du mærker en samhøringhed med andre mennesker, som ikke findes magen til andre steder. For der, hvor du gør dit arbejde, der handler det om kærlighed. Kærlighed mellem mennesker. Og ved I hvad? Det giver en fuldstændig usammenlignelig følelse af glæde og overskud.

Den følelse tror jeg er vigtigere end nogensinde, for vi isolerer os mere og mere. Får det dårligere og dårligere. De to ting hænger i min verden sammen; altså isoleringen og det dårlige humør. Vi smiler ikke til hinanden på gaden, vi siger ikke hej, vi går mere op i vores dårlige hårdag end andres ve og vel. For at blive oprigtigt glade, indefra, skal vi ud og være sammen med mennesker, skabe perspektiv i livet og hjælpe hinanden. Og dét kan frivilligt arbejde hjælpe med 🙂

MIT FRIVILLIGE ARBEJDE

Jeg sidder som frivillig rådgiver hos GirlTalk.dk, og det er der ca. 100 andre piger der også gør. Piger, som også har travlt, men som finder tiden og overskuddet til, at være lige dér, for èn ting; de piger, der sidder derude, og har brug for nogen at snakke med.

Hos GirlTalk.dk har man en vagt hver anden uge, én weekendvagt om måneden og derudover en række undervisningsdage, som man skal møde op til. Og selvom det hele er frivilligt, så får du så meget igen. Udover glæden ved at stå til rådighed for nogen, der har brug for det, så udvikler du også dine personlige, menneskelige og arbejdsmæssige kompetencer.

Man kan være frivillig på mange måder, og det er vigtigt, at man finder noget, man brænder for. Så skal du nok finde tiden. Om ikke andet, så gør dig selv den tjeneste at prøve det af. Det koster dig ingen ting. Bagefter vil jeg vædde på, at du går derfra med en ny, og rigtig god,  følelse i kroppen!

Har du spørgsmål til mit frivillige arbejde eller hvordan jeg finder tid til det, så skriv endelig en kommentar til indlægget her! 🙂 

 

Indlægget er ikke sponsoreret

 

Ida

#THEHAPPYLIFEREVOLUTION

 

Følg også med på

facebook.com/thehappyliferevolution

instagram.com/ida_moldrup

 

 

2 kommentarer

 • Helt vildt sejt, at du gør det! Det er jeg helt sikker på, at der er mange piger der er glade for 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Tak Christine Emilie! Det er der helt sikkert. Altid nogen derude, der kan bruge en skulder og noget kærlighed <3

   Også tak fordi du tog dig tid til at kommentere indlægget! 🙂

   God aften!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DE ORD, DU HAR BRUG FOR AT HØRE