9 personlige råd til at håndtere stress

HELLA JOOF FOR PRESIDENT!

I valgets tegn synes jeg det er oplagt, at give Jer min anbefaling af bogen Papmaché-reglen af Hella Joof. Bogen indeholder en masse gode, solide leveregler, som jeg synes de to amerikanske præsident-kandidater kunne lære en ting eller to af. At indsætte Hella som præsident for en stormagt af den kaliber, er måske lige i overkanten – det job har hun vist for meget hjerte til… Men hun får lov at være en stor og vigtig karakter i mit liv,  efter jeg har læst denne bog.

skaermbillede-2016-11-07-kl-22-25-19

For mig står Hella Joof som en sjov og lun karakter, der altid har været der. Mit første minde med hende er fra dengang, hvor Bullerfnis var et hit. Så kom Blyppernes Første År. Dernæst Den Eneste Ene. Og – måske bedst af alt – Det Brune Punktum. Hella Joof har ALTID været der, og hun har altid været sjov og klog og direkte. Så snart du åbner bogen, kan du høre hendes stemme læse op. Så nær og personlig er teksten og humoren. Du føler næsten hun sidder ved siden af, og læser bogen op for dig.

Papmachè-reglen indeholder i alt 25 regler ‘fra livets lovsamling’. Regler som Pizza-reglen, Med-løg-på-reglen, Ankel-reglen og (min yndlings) Glimmer-reglen. Vigtige regler, skrevet i alvor, men pakket ind i sjove historier og anekdoter, fra et erfarent liv, der har prøvet lidt af hvert.

Hellas regler er gode, kloge og kærlige, og med Papmachè-reglen føltes det som om hun gav mig en stor krammer. Hun omfavnede mig med sin kærlighed og sine erfaringer – og jeg tror hun vil gøre det samme for dig. Du vil kunne genkende dig selv, dine tanker, din frustration og din forvirring. Men du vil føle dig i trygge hænder, lige dér, når du læser den bog. For af en eller anden årsag, så går de fleste af os rundt problemer, der ligner hinanden, i løbet af et liv. Hella har fundet de problemer og formuleret en samling, der hjælper dig med at forstå, hvilken vej du skal gå.

Følelsen af taknemmelighed er den følelse, som gør os lykkeligst. Tænk bare på alle de mennesker, der har alt, hvad man kan ønske sig, men ikke er glade. Veninder, der brokker sig over for lidt skabsplads i stedet for at glæde sig over alle de sko, de har. (…) Selvfølgelig er der mennesker, der har for lidt skabsplads. Men der er også nogen, der ikke engang har et skab.

Citatet her står for mig som noget helt centralt for bogen. Den rummer taknemmeligheden, omsorgen, kærligheden, fornuften, banaliteten og realiteten. Det er er ærligt, direkte og meget nemt at forstå. En meget let fordøjelig måde, at lære noget om livet.

Må kærligheden vinde <3

#THEHAPPYLIFEREVOLUTION

Følg med på Facebook og Instagram!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

9 personlige råd til at håndtere stress