Så er pausen ovre!

KLOGE ORD OM SOCIALE MEDIER

Den anden dag lagde @girltalkdk en story ud på Instagram:
Vil du blive klogere på hvordan visse sociale medie kontoer er med til at gøre dig deprimeret, angst, stresset og får dig til at føle dig mindre værd, så se den her video!

girltalk

Jeg så den 15 min. lange video  (du kan se den her) og er enig i dens budskaber. Og så så jeg nogle flere videoer. Det er jo hvad der sker, på sociale medier som Youtube; man bliver fanget i et spind af mere-mere-mere. På magisk vis dukker der en masse ting op, der rammer lige netop mig og min interesse. Pludselig var der nærmere gået en time, frem for de 15 min. jeg havde planlagt min tur på Youtube skulle vare…

Alle videoerne jeg så, konkluderer, at socialer medier påvirker os i en sådan grad, at det for nogen kan være roden til en masse psykiske problemer. Sørgeligt, men sandt. Og efterhånden ikke noget, der har den store nyhedsværdi. Ikke desto mindre er det fortsat et problem, der fortjener stor opmærksomhed.

TANKEVÆKKENDE

Jeg opsnappede nogle gode citater fra nogle af de videoer jeg så. Synes de er rammende og tankevækkende. Fanger essencen rigtig godt, af problematikken. For god ordens skyld vil jeg påpege, at jeg ikke tror på, at det er løsningen helt at droppe sociale medier. For hvor realistisk er det egentlig? For de flestge unge, er det jo en del af deres hverdag. Deres forlængede arm. Og jeg tror på, at sociale medier kan noget rigtig godt. Men man skal være varsom. Have perspektivet med sig. Passe på sig selv. Lære at bruge det, så det bliver en kilde til inspiration og gode sociale relationer, frem for et sted der ødelægger og skaber urealistiske idèer i vores hoveder.

Føler du, at du bliver påvirket negativt af sociale medier? Så kan jeg anbefale at se videorne her – og der er mange flere, hvor de kommer fra:

We compare our behind-the-scenes with everyone else’s highlight reel*”
*’everyone else’s highlight reel’ skal forstås som: andres samling udelukkende af højdepunkter
“Is social media hurting your mental health?”, Bailey Parnell, TEDxRYERSONU

But is it really much of a life if so many of the things you do are just so you can post about them on social media?”
“How social media is ruining your life.. and you don’t even know it”, Vegan Earth & Soul

Allow yourself to love yourself, and live for yourself, not for the approval of others. Focus on the real world.”
“How social media is ruining your life.. and you don’t even know it”, Vegan Earth & Soul

You are not your physical appearance. You are not your social media status. You are you. And you are enough.
“How social media is ruining your life.. and you don’t even know it”, Vegan Earth & Soul


Ida

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så er pausen ovre!