ER DET FANTASTISK AT BLIVE ÆLDRE?!

NETFLIX ANBEFALING: EMBRACE

Er der et buzzword, der høres overalt lige nu, så er det girls, girls, girls. Der er fuld fokus på det kvindelige segment og vores drømme, tanker, karrierer, problemer, kroppe osv.

Jeg skal være helt ærlig. Jeg synes det er et så vigtigt tema! Når det serveres på den rigtige måde, altså. Det må ikke blive for indspist. Nogle gange synes jeg desværre, at der kan gå lidt meget ‘vi har det hårdt’ i den, frem for at skabe mere fokus på de stærke sider i kvinder, succeserne, det resultat- og handlingsorienterede, den mentale/personlige udvikling og den ægte, rendyrkede inspiration. Det kan blive en smule overfladisk, nærmest til en grad hvor det ikke rigtig rykker noget, men bare konstaterer, at det da er svært at være kvinde.

skaermbillede-2017-05-08-kl-21-01-41

Med det in mente vil jeg anbefale Jer at se dokumentaren ‘Embrace’, skabt af Taryn Brumfitt, der også er grundlæggeren af bevægelsen Body Image Movement. Den handler om kvinder; om at have det godt med sin krop og om at finde styrke i sig selv til at acceptere og nyde den man er. I dokumentaren er der en række fine og stærke eksempler på kvinder, der om nogen er udfordret i forhold til de gængse skønhedsidealer, men som har taget nogle mentale valg, der gør at de i dag er styrkede frem for svækkede! For mig at se, er de personer ægte inspiration til, hvor langt man kan komme, hvis man vælger at se på tingene, fra den rigtige vinkel. Kvinderne her viser, hvad man kan opnå selvom alle odds er imod en; om det så er en krop der er forbrændt eller man gror mandeskæg…

Hvad end det er, man føler der er ‘forkert’ – så er det som regel lige præcis de ting, der er med til at gøre en helt speciel. Selvom det kan være svært at se. Men det handler om øjnene der ser, og tanker der skal tæmmes. Man skal øve sig og udvikle sig – især hvis man har tendens til at være for hård ved sig selv. Ser man bare passivt til, ja så ER det rigtig hårdt at være kvinde. Men man kan gøre meget for aktivt at blive en bedre version af sig selv og se tingene anderledes.

Jeg øver mig kontinuerligt gennem bøger, podcasts, TED-talks og dokumentarer som denne her. Måske er det årsagen til, at jeg nu som gravid vælger at – og kan – elske min ‘nye’ krop, frem for at hade den og de ting der følger med; som fx den sjove brune streg, nogle gravide får ned af maven. Jeg har fået sådan en og ærligt talt synes jeg den er smuk. Den er helt unik og den er der udelukkende fordi der bor en helt særlig lille dreng, inde i min mave lige nu <3 Hvordan kan man ikke ’embrace’ det? Dermed ikke sagt at jeg ikke er udfordret. Kroppens forandring er speciel at være vidne til! Men igen, så har man altid muligheden for aktivt at fortælle sig selv en anden historie, end den der måske automatisk popper op… Og det virker.

attachment-1-2

Lad mig endelig høre hvad du synes om dokumentaren! Den ligger på Netflix og den varer 86 minutter.

God fornøjelse!

Ida
#THEHAPPYLIFEREVOLUTION

Følg også med på

facebook.com/thehappyliferevolution

instagram.com/ida_moldrup

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ER DET FANTASTISK AT BLIVE ÆLDRE?!