I DAG HAR JEG GRÆDT

‘GODT VALGT’ PENGENE


Vil du lytte til indlægget? Tryk her: 

 

Den anden dag åbnede jeg op for at begynde at skrive lidt mere herinde omkring (privat)økonomi, og videregive de ting jeg møder på min vej, i jagten på at hitte ud af alt det der med penge, investeringer, budgetter osv. Det lyder drøn kedeligt, men hvor er det på den anden side bare FEDT når det spiller.

I dag vil jeg fortælle om et lille koncept, som jeg har indført i min dagligdag. ‘Det gode valg‘, kalder jeg det. Det går ud på, at jeg vurderer de ting jeg køber, i stedet for bare at slå autopiloten til og køre kortet. Måske du kender lidt til den autopilot? Jeg kender den alt for godt. Men ‘Det gode valg’ har hjulpet mig rigtig meget, og det er faktisk lykkedes at spare en god sum penge op på den måde.

brendan-church-182747-unsplash

Et eksempel kan være, når du står i en forretning, med noget i hånden. Lad os sige, for eksemplets skyld, at det er en snack, som du lige fik lyst til, fordi du stødte på den. Men her er det så jeg stopper op. Vurderer om jeg rent faktisk har brug for den snack. Er jeg overhovedet sulten? Kunne jeg måske vente 20 minutter, til jeg er hjemme? Ind i mellem (oftere end man tror!) bliver jeg enig med mig selv om, at jeg ikke behøver den ting. Jeg lægger den tilbage på hylden og belønner mig selv ved at gå ind i mobilbanken – på stedet – og overføre det beløb, jeg ellers ville have købt for, til en konto jeg har givet navnet ‘DREAM BUCKET’. Overførslerne kalder jeg hver gang ‘Godt valgt’. Denne konto kan bruges til ferier. Til uddannelse. Til en god middag med veninderne. En taske jeg drømmer om. Rejser. Køb af aktier. Opsparing. Ting, der er velovervejede, i stedet for impulsive og ligegyldige.

Det smarte er, at du ikke skal have nogen ekstra penge op af lommen. Du havde jo alligevel tænkt dig at bruge den pågældende sum. Men nu får du i stedet en langt bedre værdi, for alle de der penge, der forsvinder, uden vi rigtig ved hvorhen.

For mig fungerer det rigtig godt, fordi det tænder et lille konkurrencegen. Hver gang jeg overfører, har jeg ‘vundet’ over mig selv og min, i nogle tilfælde, impulsive adfærd. Jeg er så dårlig til at planlægge f.eks. mine hverdagsindkøb. Og når man ikke gør det, ja så sniger der sig hurtigt måske 1, 2 eller 3 ting med, lad os sige til en gennemsnitspris på i alt 70kr. Sker det 4 gange om ugen, bruger jeg 380kr. på ‘ingenting’. Om måneden 1520 kr. Om året 18.240 kr.! Tænk, hvis du i stedet havde sparet de penge op…

Med det sagt! For mig handler det ikke om, at livet skal blive kedeligt, fordi man ALTID vælger det fornuftige. Nogle gange, skal man lade lysten styre. Men med et koncept som ‘Det gode valg’ lærer man hurtigt at mærke efter, om man virkelig har lyst til tingene – eller om det bare er noget, man lige hurtigt kom til at bilde sig selv ind. Det sker jo 🙂

God fornøjelse, hvis du prøver ‘Det gode valg’ af. Skriv endelig herinde, hvis du får nogen succesoplevelser 😀

Ida
#THEREVDK

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I DAG HAR JEG GRÆDT